Een begrip in de
Transportwereld

Over Verheijen Transport

Verheijen Transport bestaat sinds 1925 in Venlo. Het is een echt familiebedrijf en nu al bezig aan zijn 4e generatie Verheijen. De broers Mark en Rene Verheijen hebben sinds drie jaar de leiding over dit gerenommeerd transportbedrijf. Het bedrijf is gelegen op de Venlose Heide, vlak aan de Duitse grens.

Het bedrijf beschikt over een loods van 3000 m2 in eigen beheer en voorzien van alle denkbare opties, op een afgesloten terrein met 14000 m2 buitenterrein.

Mede dankzij de strategische ligging van ons pand is het een ideale werkplek in onze internationaal opererende organisatie.

Contact opnemen

Offerte aanvragen

Stuur een bericht

Een stukje geschiedenis…..

In het jaar 1925 begint in het Venloose een ondernemer een eigen vervoersbedrijf “Verheijen”. Met paard en wagen vervoerde Thei Verheijen voornamelijk kolen van de kolenmijnen in Zuid-Limburg naar Venlo.
Tot de dag dat de eerste vrachtwagen werd uitgevonden. Dit vereenvoudigde het zware arbeidsintensieve werk voor een groot gedeelte en versnelde het arbeidsproces.

Na het overlijden van Thei werd Verheijen overgenomen door de zoon van Thei, “Toon”, en de tweede generatie van Verheijen Transport was een feit.

De jaren voor de oorlog

We zegge het jaar 1939. Toon Verheijen reed in deze periode op de vrachtwagen totdat de oorlog uitbrak.
Toen stond voor hem, net zoals de rest van Nederland, de tijd even stil en moest Toon onderduiken voor de Duitse bezetter die naarstig op zoek waren naar krachtige mannen om te helpen in de oorlogsindustrie.
Na de oorlog hervatte Toon de werkzaamheden als transportondernemer met het vervoeren van groente en fruit vanaf de groenteveiling in Venlo.

Noodgedwongen overgenomen

Helaas werd Toon erg ziek en kon hij niet langer de werkzaamheden uitvoeren die hij met veel liefde altijd had gedaan.
Op dat moment, we spreken over de tijd 1970 – 1971, nam Mat de zoon van Toon Verheijen het stokje noodgedwongen over.
In de periode van 1970 tot 2002 liet Mat het bedrijf uitgroeien van een kantoortje op de Kasteellaan in Tegelen tot een grotere onderneming met meerdere vrachtwagens en zelf een eigen loods aan de Manegeweg 5 te Venlo.

Rampjaar 2001

Het was 2e paasdag 2001, een flinke brand legde het gehele bedrijfspand en enkele vrachtwagens in de as.
Mat zag zijn levenswerk letterlijk voor zijn ogen verbranden.
Een grote klap, niet alleen voor het bedrijf, maar ook voor hemzelf.
Hij was al hart patiënt maar deze ramp heeft een grote impact gehad op zijn gezondheid.
Hij heeft er nog voor gezorgd dat de nieuwe loods gebouwd ging worden alleen heeft hij er niet lang van kunnen genieten.
Op 7 december 2002 stierf Mat na de nasleep van een mislukte hartoperatie in het ziekenhuis van Rotterdam.

De geschiedenis herhaalt zich

Sinds 1997 was Mark Verheijen reeds werkzaam in het familiebedrijf.
Na het overlijden van vader Mat is ook René Verheijen de jongste telg toegetreden tot het familiebedrijf. Net zoals dat Mat alleen kwam te staan gebeurde ditzelfde met de jonge broers Verheijen. Amper 20 en 25 jaar oud moesten ze het bedrijf overnemen zonder enige ervaringen.

Huidige generatie

Samen leerden de broers de (harde) kneepjes van het vak en lieten samen het bedrijf uitgroeien en bloeien tot een modern en kerngezond bedrijf met een 10-tal vrachtwagens, een 16-tal opleggers, een team van hardwerkende gemotiveerde chauffeurs en een grootschalig netwerk van internationale partners.

Next generation

Op dit moment hebben de broers Mark en Rene beide ook kinderen. Of er een volgende generatie tussen zit is nog niet duidelijk.
Maar mocht deze er komen dan hebben ze met een groene stap door middel van  LNG trucks en Bee-Double trailer in ieder geval een footprint gemaakt naar een groenere toekomst.
Future we are ready!!!!!!!!!!!

Verheijen Transport: sinds 1925 ervaring in transport

Wij bieden u dan ook de volgende diensten aan:

 • Luchtvracht
 • Koeltransporten/ geconditioneerde transporten
 • Sneltransporten
 • Verhuizingen en meubeltransporten
 • Koeriersdienst
 • Stukgoedtransporten
 • Full Truck Loads
 • Part Truck Loads

Onze vloot bestaat uit diverse eigen trekkende eenheden bestaande uit de volgende soorten opleggers.

 • Huifopleggers
 • Tautliners
 • Meubelbak
 • Thermo-opleggers
 • Kastentrailers

Wij transporteren voornamelijk van en naar de volgende landen:

 • Nederland
 • Zwitserland
 • Duitsland
 • Oostenrijk
 • Frankrijk
 • Luxemburg
 • Belgie

Op en Overslag

Zelf een opslagloods bouwen kost geld, veel geld. Het is een risicovolle investering die u als moderne ondernemer liever niet maakt. Blijft mijn product marktcomform? Kan ik de concurrentie aan? Zal de economische groei aanhouden?

Wel weet u dat u goederen in voorraad nodig heeft, en plaats voor op te slaan soms voor kortere dan weer voor langere periodes. Maar…. u wilt geen risicovolle investeringen doen hiervoor, want ja: wie weet wat morgen brengt!

Verheijen biedt u de oplossing

In ons Hightech 3000m2 groot warehouse, strategisch gelegen tussen diverse autobanen, uitvalswegen en grensovergangen, kunnen wij u logistieke probleem in een beweging van de tafel vegen!

U hoeft zich nergens meer druk over te maken want:

Wij halen de producten voor u op bij de fabrikant (transport)
Wij lossen de producten zelf in ons warehouse (handling)
Wij laden voor u om (Cross-Docking)
Wij labelen of stickeren voor u (Value Added Logistics)
Wij zorgen voor de voorraadbeheer (Stock Control)
Wij transporteren de producten naar u klanten (transport)
Met slechts 1 telefoontje regelt u het gehele logistieke proces van A tot Z, overzichtelijk gemakkelijk en met slechts een contactpersoon.